Jdi na obsah Jdi na menu

Ohlédnutí za rokem 2015

2. 2. 2016

jaro2015.jpgV roce 2015 jsme společně přivítali jaro na Černé věži. Jasné počasí nám přálo a tak jsme udělali několik opravdu krásných fotek slunce vycházejícího nad Budějicemi.

Po vydatné snídani, která nás čekala u paty věže, jsme se vydali na výlet podél pravého břehu řeky Vltavy, až za Zámostí, kde je nově zřízený okruh sportoviště v přírodě. Nadcházející jaro jsme přivítali pohybem na mnoha různých atrakcích.

Týden na to jsme pořádali sederovou večeři. Jedná se o tradiční židovskou liturgii, kdy si seder2015.jpgŽidé o Velikonocích připomínají událost vyvedení z Egypta (Exodus).

Před touto sederovou večeří jsme vyrazili na výlet na tvrz Tichá nedaleko Dolního Dvořiště. Počasí se ovšem rozhodlo dohticha2015.jpgnat to, co zameškalo v zimě a tak jsme uprostřed sněhových přeháněk chvílemi nevěděli, jestli se blíží Velikonoce nebo Vánoce. predtaborko2016.jpg

 

Jak se blížilo léto a s ním tábor, uspořádali jsme takovou malou ochutnávku na předtáborovém setkání až v dalekém Strmilově, díky vstřícnosti tamního evangelického sboru a paní farářky Ludmily Míchalové Mikšíkové. Na faru tak přijela tlupa 30 vřeštících pirátů, protože tématem našeho setkání byl tentokrát Ostrov pokladů.

Vrcholem naší sezony je bezesporu letní tábor. Jak už název David, král s harfou napovídá, vytáhli jsme do boje na Goliáše spolu se starozákonní knihou Samuelovou. Goliáše jsme porazili, nejen díky víře a odvaze, ale také díky hudební produkci na vlastnoručně vyrobených nástrojích. 

tabor2015.jpg

tabor2015vsichni.jpg

Vydařený rok 2015 jsme zakončili potáborových setkáním v Kaplici, a to na téma Cesta do pravěku. Pravěkého ještěra jsme nakonec neulovili, ale z dinosauřích vajec byla báječná omeleta. potabor2015.jpg